«Su e Giù» σημαίνει «πάνω και κάτω» και «βόλτα»! Η διπλή σημασία του λοιπόν καλύπτεται από τη φυσική θέση του εστιατορίου πρώτον γιατί είναι διώροφο και δεύτερον γιατί μπορείτε να απολαύσετε από αυτό την όμορφη περαντζάδα της παραλίας.
«Έρωτας με την πρώτη ματιά»! Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη σχέση της Σουζάνας όταν ήρθε στη Νάξο, ως τουρίστρια, για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Στη συνέχεια επισκεπτόταν το νησί κάθε καλοκαίρι επί 10 χρόνια ώσπου αποφάσισε να μετακομίσει προς το αγαπημένο της προορισμό και να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά, ανοίγοντας ένα Ιταλικό εστιατόριο-πιτσαρία στην παραλία της Πλάκας. Μετά από διάφορες επιτυχείς εμπειρίες σε αυτόν τον τομέα, έθεσε σε εφαρμογή τις πανεπιστημιακές σπουδές της, πούλησε την επιχείρησή της, νομίζοντας ότι είχε τελειώσει με «την πίτσα και τα ζυμαρικά».
Μετά από πέντε χρόνια όμως, το πάθος της «για το καλό φαγητό» επέστρεψε πιο έντονα, ίσως λόγω της οικογενειακής της παράδοσης αλλά και της καταγωγής της, οδηγώντας τη στη δημιουργία ενός νέου εστιατορίου με την επωνυμία «Su e Giù».
Μου αρέσει να εξηγώ στους επισκέπτες του νησιού μας ότι η Νάξος έχει μια μεγάλη παράδοση στη γεωργία και κτηνοτροφία, αλλά όχι τόσο πολύ στην αλιεία.
Αυτή η παράδοση έχει ιστορικές και γεωμορφολογικές ρίζες: για αιώνες, λόγο του κυνδύνου από τους πειρατές στο Αιγαίο, οι κάτοικοι αναγκαστήκανε να προχωρήσουνε προς τα ενδότερα του Νησιού, που το έδαφος ήταν πλούσιο και η ζωή αναμφίβολα πιο εύκολη σε σχέση με εκείνη στην φουρτούνιασμενη θάλασσα. Και γιαυτό ακριβώς, ακόμα και σήμερα, η Νάξος έιναι γνωστή για τα τυριά της, το κρέας, τα λαχανικά και τις μοναδικές πατάτες της.
Pizzeria - Ristorante
“Λατρεύω να συνδυάζω τις αγαπημένες μου συνταγές της Ιταλικής παράδοσης, των μακαρονιών με θαλασσινά και τα φρέσκα μύδια, με τα εξαιτερικά Ναξιώτικα προϊόντα”
Λένε για μας